Zdroj: http://www.recenzekosmetiky.cz/medik8/medik8-retinol-6-tr-nocni-serum  •  Vydáno: 19.11.2016 17:39  •  Autor: Markéta

Retinol 6 TR noční sérum, Medik8

Retinol 6 TR noční sérum, Medik8

 

https://cdn.pangaea.co.uk/media/catalog/product/cache/2/image/370x554/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/i/big-retinol-6tr-new_2.jpg

Výrobce Medik8 , Londýn ,https://www.medik8.com/

Britská značka se sídlem v Londýně, která se již více než 40 let zaměřuje na výzkum nových technologií a výrobu profesionálních vysoce kvalitních produktů péče o pleť. Medik8 nabízí účinná séra, krémy pro řešení různých kožních problémů a také speciální derma válečky.

 

 

 

Určeno pro :    věk 30+ 

 

                           pleť : všechny druhy pleti  -suchá,normální, mastná, smíšená, aknozní

                           problém: jemné i hluboké vrásky, ztráta tonu pokožky

 

Balení:  Sklenička s 15ml séra, ve vršku je zakomponováno kapátko - skleněná pipetka. Z pipetky lze velmi jednoduše sérum aplikovat přímo na pokožku obličeje. 

Cena na oficiálních stránkách dovozce v lednu 2017 ...1090,-Kč. Balení vydrží při spotřebě jedné kapky na jednu ošetřovanou oblast přibližně na 50 aplikací. Cena jednoho ošetření obličeje tedy vychází asi na 22,- Kč 

https://cdn.pangaea.co.uk/media/wysiwyg/medik8/product-page-side-images/serums-pipette.jpg

 Účinné látky:
 

 

Tento speciálně vyvinutý Retinol napomáhá tvorbě kolagenu, zlepšuje texturu pokožky a navyšuje její hydrataci. Navíc se jedná o jeden z mála stabilizovaných vitamínů s dlouhodobou účinností.
Podrobné informace k účinkům této látky najdete v našem článku   RETINOL

Neboli vitamín E je nejznámější antioxidant, který pomáhá chránit pokožku před poškozením volnými radikály.

Oba vitamíny jsou uloženy v jojobovém oleji, který patří mezi nejlepší konzervanty a navíc mezi nejkvalitnější oleje vhodné pro pokožku. V jojobovém oleji je zachována účinnost obsažených vitamínů.

Podrobné informace k účinkům této látky najdete v našem článku Jojobový olej

 

Hlavní účinky:

 

 

 

 

Vůně: nenápadná, téměř bez vůně

 

Konzistence :  jemné olejové sérum, velmi dobře se roztírá, jedna kapka stačí na ošetření velké plochy pokožky. Po nanesení zůstává pleť hodně mastná. Pocit hodně promaštěné pokožky zůstává několik hodin. Vzhledem k tomu, že se ale sérum nanáší výhradně na noc, není mastná pleť větší překážkou. Ráno po aplikaci pleť jemná, hladká, vyživená, sérum se beze zbytku resorbovalo.

 

Naše hodnocení:

 

   ++          technologie (enkapsulace), která zajišťuje přenos Retinolu ( zabíječ vrásek) hluboko do pokožky

 

   +            dlouhá doba exspirace

 

   +            jednoduchá aplikace pipetkou přímo na pokožku

 

 

 

    -            zanechává pokožku po dobu několika hodin mastnou

 

 

Retinol, neboli vitamin  A1 je úžasná látka. Ne náhodou je přezdíván jako "zabiják vrásek", neboť podporuje obnovu kožních buněk a tvorbu elastinu a kolagenu – látek, které mají vliv na elasticitu a pevnost pleti. Tento vitamín má další super vlastnost - při aplikaci na pleť proniká hluboko do pokožky. Má to však háček. Je to nestabilní látka rozpustná ve vodě, která podléhá oxidaci a reaguje také na světlo. Dalším problémem je, že ve vyšších účinnějších koncentracích může pokožku dráždit - způsobují její zarudnutí, svědení a olupování.

Výborně si s tímto problémem poradila Britská značka Medik8, která uvedla na trh séra s retinolem v různých koncentracích ( 3TR, 6TR,10TR) .Obsažený all-trans retinol je enkapsulovaný, což znamená, že je uzavřený v malých kapslích. Tyto kapsle zaručí nejen přenos vitamínu do pokožky, ale navíc dokážou uvolňovat jeho účinek postupně podle potřeby po dobu několika hodin. Další nespornou výhodou je dlouhá doba exspirace - Medik8 garantuje tak účinnost přípravku po dobu 12 měsíců od otevření. Víme, že Retinol po styku s vodou obsaženou v krémech rychle ztrácí svou účinnost. Proto nosičem v Retinolu 3, 6 i 10 TR není krém, ale jojobový olej. Jojobový olej dokáže účinky vitamínu A zachovat a navíc pokožku vyživuje, patří totiž k nejkvalitnějším olejům pro topické použití.Ne náhodou  tedy dosáhl tento výrobek Ocenění Silver Aesthetic Award ve Velké Británii za rok 2012

 

 

Sérum nám k testování poskytla firma mediderm.cz